Pak Rampart

Firma „Pak Rampart“ d.o.o. Visoko osnovana je 11.05.2005. godine.Ukupan broj zaposlenih je 93 ljudi.
Osnovna djelatnost firme je proizvodnja petit keksa , napolitanki 7 okusa , čokoladne napolitanke, keksa „Domaćica“, čajnog peciva ,čajnih kolutića, ugostiteljski keksići, štrudla sa voćnim punjenjem, pecivo punjeno kakao kremom, slanih štapića i slanih pereca. Pored ovih proizvoda „Pak Rampart“ proizvodi šećer kocku i pakuje šećer i rižu. Godišnja proizvodnja svih pogona je oko  7.500 tona. Od dana osnivanja pa do danas, firma je konstantno u usponu. Sve planirano je ostvarila, bez obzira na sveukupno stanje u okruženju.

Na domaćem tržištu radimo sa oko 500 kupaca, a od toga napominjemo da snabdijevamo sve velike trgovačke lance u BiH,kao što su Konzum,Robot general trading,Best UTD Travnik, Bingo d.o.o , Fis d.o.o….
Veoma važan faktor u uspješnom poslovanju naše firme je izvoz, isključivo proizvoda iz našeg asortimana proizvodnje. Do sada se od ukupnog godišnjeg prihoda,iz vlastitog proizvodnog asortimana 75% odnosilo na izvoz i ima tendenciju rasta.

Zemlje u koje izvozimo su:Hrvatska,Srbija,Crna Gora,Makedonija,Mađarska, Kosovo,Slovenija, SAD,Australija, Češka a vrlo brzo će to biti i Poljska i Njemačka…
Radimo „robne marke“ petit keksa i napolitanki za Konzum-Hrvatska(Standard),
K-plus, Plodine, Metro i Tommy(Bondi), kao i Kaufland, Top budget, Lidl, Ultra Gross, Jagros Slovenija, Dobrova SAD..
Proizvodnju smo standardizirali prema HACCAP i ISO standardima, kao i IFS standard bez kojeg se ne može izvoziti u EU.
Sve dosad napravljeno i učinjeno,smo uspjeli vlastitim snagama,što je očit dokaz stručnosti, kako tehnološkog kadra i radnika u proizvodnji ,tako i sposobnost menadžmenta.

Poslovni kompleks firme integriše se u 5 (pet) poslovnih jedinica a to su: proizvodnja, veleprodaja, maloprodaja, ugostiteljstvo, dok se transport repromaterijala za proizvodnju i plasman proizvoda na tržište odvija sa ukupno 8 teretnih, 6 dostavnih i 4 putničkihvozila. Sjedište firme i proizvodni kapaciteti se nalaze na 40.000 m2. Firma se nalazi u Visokom i od Sarajeva – glavnog grada je udaljena 28 km i 48 km od Zenice uz samu autocestu Evropskog koridora VC – Autoceste FBiH A1.

Dovoljno je spomenuti da zbog specifičnosti i zahtjevne tehnologije, za proizvodnju petit keksa koriste vrhunsku, trenutno najmoderniju visoko sofisticiranu tehnologiju koja, uz primjenu probranih sastojaka i receptura, rezultira visokom kvalitetom proizvoda. Tehnologija u proizvodnim kapacitetima je renomiranih evropskih proizvođača, sa razvojnim trendom potpune automatizacije svih proizvodnih linija , a treba naglasiti da su proizvodni kapaciteti iskorišteni 100%.
Pak Rampart je firma tradicije, ugleda i uspješnosti. Takav status namjeravamo zadržati i u budućnosti . Danas Pak Rampart posluje kao savremena, tržišno orijentisana firma. Razvojni planovi usmjereni su prema snažnoj izvoznoj orijentaciji što govore i gore navedeni podaci. Visoka očekivanja se temelje na višegodišnjem iskustvu i visoko motiviranim ljudskim potencijalima, kreativno usmjerenim na stalni budući razvoj. Glavna snaga firme je visoko obrazovan i obućen kadar sa značajnim iskustvom u trgovini i dobrom poslovnom organizacijom.
Dugogodišnja usmjerenost ka proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda i ispunjavanju želja i potreba naših potrošača osigurala su firmi vodeću poziciju kako u Bosni i Hercegovini tako i u zemljama regije.
Planovi firme u budućnosti su proširenje kapaciteta, a samim tim i povećanje plasmana proizvoda na druga tržišta, jer potreba na tržištu za našim proizvodima je svakim danom sve veća, tako da potreba za dodatnim investicijama i ulaganjem u nove linije za proizvodnju od velikog su značaja. Politika firme je da u budućnosti prati novitete na tržištu i uspješno odgovora tržišnim zahtjevima.

Promotivni Video

Certifikati

Screenshot_1
Screenshot_2